tiistai 14. huhtikuuta 2015

Porkkana-lehtikaaliwokki

Maanantai. Aina niin maanantainen, mutta eilen ehkä vielä ripauksen maanantaimpi. Aamulla zombi-olo ei meinannut väistyä kolmenkaan kahvikupin jälkeen, eikä asiaa auttanut ruotsin verbikokeeseen pänttääminen. Sain kuin sainkin verbit (kaikki kymmenen sivua... -.-) opeteltua ulkoa, kiskaisin kiireellä kledjut päälleni ja ampaisin pyörälle. Joka oli lukossa. Ja avain oli Laurin mukana koulussa. Eikä busseja tietenkään mennyt sopivaan saumaan. Verbikoe jäi sitten tekemättä siltä päivää.

Koska samasta syystä skippasin myös yliopiston lounaan, oli aika käyttää luovuutta. Jääkaappi oli lähes tyhjä, samoin kuiva-ainekaappi. Vihanneksia löytyi kuitenkin aika movipuolisesti, ja mieleeni muistui joskus tekemäni nuudeli-kaaliwokki. Nuudeleita kun ei löytynyt, päätin korvata ne porkkanasuikaleilla. Ja nom, miten hyvää tulikaan! Pakko siis jakaa resepti teidänkin kanssanne!
Resepti sopii sellaisenaan pieneen nälkään, mutta jos siitä haluaa täyttävämmän, voi mukaan heittää nuudeleita. Ja lihansyöjät (heh) voivat kokeilla kananmunan tilalla vaikka kanaa. Tästä määrästä tulee yksi lautasellinen tai kaksi pientä.



Porkkana-lehtikaaliwokki

- yksi isohko porkkana
- kaksi/kolme lehteä lehtikaalia
- pikku nökö inkivääriä
- kananmuna
- seesaminsiemeniä
- mausteiksi valkopippuria, chiliä ja soijakastiketta
- öljyä paistamiseen

1. Kuori porkkana kokonaan paksuiksi suikaleiksi. Poista lehtikaalista varret ja silppua se. Raasta tai pilko inkivääri.
2. Laita pannulle hieman öljyä ja anna sen lämmitä. Paista sitten porkkanasuikaleet ja lehtikaali, kunnes ne ovat pehmeämpiä.
3. Heitä mukaan kananmuna ja pilko se lastalla.
4. Lisää myös seesaminsiemeniä maun mukaan.
5. Mausta inkiväärillä, pippurilla, chilillä ja soijakastikkeella.


// Easy Wok with Carrot and Kale (one portion)

- one biggish carrot
- two or three leaves of kale
- a bit of ginger
- one egg
- sesame seeds
- white pepper, chili, soy sauce
- oil for frying

1. Peel the carrot into thick slices, shred the kale, and grate the ginger.
2. Heat some oil on a pan, and fry the carrot and kale until they are softer.
3. Throw in an egg and break it into pieces.
4. Add some sesame seeds.
5. Season with pepper, chili, soy sauce and ginger.
Serve as it is, or with noodles and/or chicken.

3 kommenttia:

  1. Heii! Miltä tuntu olla poikaystävän kanssa samassa paikassa vaihdossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! :) Mun mielestä oli aivan mahtavaa, että Laurikin oli mukana. Ei mennyt koko vaihto sellaiseksi ikävöinniksi ja jatkuvaksi skypettelyksi, ja oli muutenkin jotenkin helpompaa. Ja vaikka koti-ikävä välillä vähän vaivaskin, se ei ollut kyllä yhtään niin paha kun olin ajatellut, ja siinä varmasti poikaystävä autto tosi paljon :)
      Eikä se vaihto todellakaan silti ollut mitenkään sellainen, että oltais nyhjötetty vaan kaksistaan; kummallakin oli omat jutut ja kaverit :)

      Poista
  2. Hitsi mite herkullisen näköst!

    VastaaPoista