sunnuntai 23. marraskuuta 2014

It's Beginning to Look a Lot Like Christmas 2/2

Viime keskiviikkona kävimme Laurin kanssa muiden tyttöjen solukämpässä Woodhousessa ja saimme nauttia Markétan ja Kláran valmistaman tsekkiläisen jouluaterian. Perunasalaattia, paistettua kanaa ja kalaa, perunakakkusia, omenastrudeleita, pikkuleipiä, mausteviiniä, marjajälkiruokaa... Hyvää oli! Ihmeteltiin vain keskenämme miten erilainen käsitys jouluruuasta eri mailla on: tsekkiläinen jouluruoka kun oli lähempänä suomalaista juhannusruokaa.

//Last Wednesday it was time to have some Czech Christmas food. Markéta and Klára prepared us some delicious potato salad, fried chicken and fish, potato cakes, cookies, finger food, apple strudels, spiced wine, and berry dessert. It was so good; Thanks again girls! :) It was so interesting to see how different type of food people eat in the Christmas time in different countries.



Klára ja Markéta

Joulukattaus / Omenastrudel
Tyttöjen äitien tekemiä pikkuleipiä / Tsekkiläistä kolaa, Kofolaa



Jouluviikkoni huipennuksena kävin torstaina tyttöjen kanssa keskustan torille ilmestyneessä German Marketissa, eli saksalaistyylisellä joulutorilla. Paikka oli todella upea ja tunnelmallinen karuselleineen ja puisine käsityö- ja ruokakojuineen. Kyllä se joulufiilis alkaa hiljalleen tännekin hiipiä, vaikka edelleen on päivisin kymmenisen astetta lämmintä.

//Lastly, me and the girls went to this German Christmas market on Thursday. The place was very beautiful and the atmosphere was so Christmassy. There were merry-go-rounds, lots of food stalls, and different kind of crafts. I'm starting to feel quite Cristmassy, even though the weather is still super warm.









Suklaalla kuorrutettuja mansikoita, naaam!


Marianne ja Celien




2 kommenttia:

  1. Ääk, ihan älyttömän hyvännäköistä ruokaa :D Täällä ei ole vielä oikein jouluinen meininki missään, kun ei ole jouluvaloja tai -kuusia tai mitään tuttuja joululauluja soimassa. Mutta saattaa olla yöpakkasia ennen joulua, hyvällä tuurilla voin nähdä pari lumihiutalettakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, maistu kyllä! :D Täälläkään ei kyllä joulufiilis oo mitenkään täydellisesti päässyt tuleen, kun vieläkin voi vaan painaa menemään ohuella takilla ja tennareilla. Ja jotkut kukat kukkii vieläkin, marraskuun lopussa! Lunta saattaa olla kuulemma maksimissaan jonkun viikon vuodessa, eli varmaan aika sama setti kun Alankomaissa. Katselen niiin kateellisena kaikkien Facebook-kavereiden lumikuvia T_T

      Poista