maanantai 10. marraskuuta 2014

Leeds; Live It, Love It

 Julkaistu 9.10.2014 02:01
ENSIMMÄISET VIIKOT YLIOPISTOA TAKANA.
Tai oikestaan viikko orientaatiota ja viikko opiskelua, mutta anyway. Kaupunki alkaa olla jo melko tuttu, samoin yliopiston eri rakennukset. Olen ehtinyt jo käymään muutamissa bileissä ja pubikierroksella, ja parhaiten mieleen on jäänytkin Halo, vanha perinteinen kivikirkko, joka on muutettu yökerhoksi. Täällä tuntuu olevan niin paljon upeita historiallisia rakennuksia, että kai niistä sitten yksi klubiksikin liikenee :D Olemme myös viettäneet melko monta iltaa ihan vain kotona, jutellen kämppisten kanssa ja katsellen leffoja. Olin aluksi vähän huolissani siitä miten juttu luistaa, kun muut täällä asuvat eivät ole vaihtareita, mutta meidän kämppikset on tosi huippuja! Ne on kumpikin suunnilleen meidän ikäisiä brittiläisiä nuoria miehiä. Tom opiskelee musiikin tuottamista, Sam jotain farmasiaan liittyvää. Tom toi myös ihastuttavan viljakäärmeensä Grahamin asumaan tänne olohuoneeseemme, ja tuossa se nyt jumittaa terraariossaan.
Kurssien kanssa mulla oli jonkin verran säädettävää, mutta sain lopulta valittua ihan mieleiset. Erasmus-koordinaattorini oli onneksi tosi reilu ja mukava, ja antoi minulle luvan valita mitkä tahansa kurssit, vaikkeivat ne olisi koulujemme väliseen Erasmus-sopimukseen sopineetkaan. Ensi viikolla alan siis opiskella tietoisuuden tutkimista, musiikin sosiaalipsykologiaa ja vaikuttamisen psykologiaa. Keskiviikot ja perjantait on kokonaan vapaita, mutta toiseelta tässä täytyisi kirjoittaa kolme esseetä, eli eiköhän niillekin päiville hommaa keksitä.

Tällä orientaatioviikolla oli paritkin uusien opiskelijoiden messut, joista sain tonnikaupalla ilmaista tavaraa ja ruokaa: hupparin, kalsarit, pitsan, kaljatuopin, kynän, nuudeleita... Kelpaa! :D Viime sunnuntaina olin myös ilmaisella retkellä Yorkiin, joka on roomalaisten perustama vanha kaupunki noin tunnin päästä Leedsistä, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Muutenkin matkustaminen Britannian sisällä on ihan järkevän hintaista, kun käyttää hyväkseen retkijärjestäjien tarjouksia. Ollaankin jo muiden vaihtareiden kanssa varattu retket Pohjois-Yorkshiren kierrokselle ja Lontooseen. Lisäksi tarkoituksena olisi ehdottomasti nähdä myös Lake District ja Skotlannin nummet! Myös matka Irlantiin, Dubliniin on varattu!

IMG_2193.JPG
Yliopistoni
IMG_2196.JPG
Yliopistoni
IMG_2188.JPG
Uusien opiskelijoiden tapahtuma toisella kampuksella
IMG_2200.JPG
Leedsin keskustaa
IMG_2317.JPG
P9280672.JPG
P9280674.JPG
P9280671.JPG
P9280676.JPG
P9280679.JPG
P9280681.JPG
P9280682.JPG
IMG_2260.JPG
P9280689.JPG
halokollaasi.jpg
Kirkkoon rakennettu yökerho, Halo
IMG_2174.JPG
IMG_2182.JPG
IMG_2205.JPG
IMG_2214.JPG
Yritin pukeutua zoo-partyihin riikinkukoksi
IMG_2223.JPG
IMG_2230.JPG
Meidän uusi kämppis, Graham! <3
IMG_2239.JPG
IMG_2245.JPG
IMG_2284.JPG
Rakennettiin kämppisten kanssa Miikulle oma koti :D
IMG_2253.JPG
Täällä on parikin Starbucksia!
Viime viikon maanantaina oli Leedsin yhdellä ostoskeskuksella opiskelijoiden shoppailuilta. Ostoskeskus siis avautui opiskelijoille sulkemisajan jälkeen, ja tarjolla oli kaikenlaista ilmaista tavaraa ja alennuksia. Jono tapahtumaan oli aivan jäätävä, mutta onnistuttiin pääsemään aikalailla sen alkupäähän, minkä ansiosta saatiin ilmaiset goodie-bagit Japan Super Dryn liikkeessa. Omassani oli varvassandaalit :D
Lisäksi viime viikolla oli upea Light Night, koko keskustan kattava valo- ja taidetapahtuma. Millenium Squaren reunalla oleva kaupunginvaltuuston talo oli muutettu upeaksi valoshowksi ja kaupungintalon ikivanhassa teatterissa esitettiin varjokuva-animaatioita. Eräästä puistosta löysimme myös pisteen, jossa pääsi ottamaan pitkän valotusajan kuvia taskulamppujen kanssa. Onnistuttiin aika hyvin!

IMG_2262.JPG
Trinityn shoppailuiltaan jonottomassa
PicMonkey Collage.jpg
Ilmaista tavaraa, jee!
P9280683.JPG
Leeds Light Night
IMG_2322.JPG
IMG_2330.JPG
IMG_2335.JPG
IMG_2337.JPG
IMG_2346.JPG
nuijakollaasi.jpg
IMG_2311.JPG
lightnight.jpg

//Two weeks of studying here in Leeds, and I've experienced so much already! Partying in an old church transformed into a club, trip to York, Freshmen's fair, shopping night in Trinity shopping centre, Leeds Light Night... And I've already booked more trips with my new exchange friends! I want to see the Lake District and the moors of Scotland! Luckily the trips aren't that expencive when you use the trip organizers' offers and discounted bus trips. And our roommates are awesome too, so it's also nice to just spend time at home, watching scifi movies and discussing about consciousness, space and science. Also, our newest roommate, corn snake called Graham is such a cutie!

My modules are also quite interesting: Consciousness Studies, Social Psychology of Music, and Psychology of Persuasion. So there is gonna be tons of interesting stuff to learn if only I'll find the patience to spend some time with the books. And esseys; I have to write three of them, ugh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti